2,517,340 Kredit SM
Naik taraf

Bantuan

nasihat

Pramusim


Satu Permainan Dunia preseason merujuk kepada tempoh antara akhir musim ini dan permulaan musim baru dan ini juga masa apabila SMFA World Cup dipertandingkan.

Pramusim boleh diguna oleh pasukan-pasukan yang baru dinaikkan pangkat atau diturunkan (atau sebenarnya mana-mana pasukan) untuk menilai keadaan kini sebelum permulaan musim baru.

Selepas jadual liga akhir dalam Dunia Permainan, setiap kelab akan menerima hadiah wang tunai yang tertakluk dengan posisi liga akhir.

Jadual perlawanan untuk musim baru adalah diumumkan 11 hari selepas jadual liga yang lalu telah dimain di dalam Dunia Permainan dan 5 hari seterusnya jadual perlawanan untuk musim baru bermula (16 hari adalah jumlah masa pada pramusim).

Pasukan tertentu pada tempoh ini masih ada perlawanan rasmi, misalnya jika mereka telah mencapa pertandingani akhir piala atau mempunyai jadual dalam pusingan kalah mati kenaikkan pangkat.

Walaubagaimanapun, tidak semua pasukan akan memiliki jadual perlawanan rasmi ketika pra musim. Oleh kerana itu Pengerusi mereka boleh mengatur sehingga empat perlawanan persahabatan menentang kelab-kelab lain yang aktif di dalam Dunia Permainan. Mana-mana perlawanan persahabatan yang telah diatur tidak boleh dibatalkan dan ianya akan dipaparkan di dalam jadual kelab.

Persahabatan preseason disusun pada hari dan masa bahawa kelab biasanya akan memainkan lekapan liga mereka. Untuk contoh dalam Dunia-Dunia Permainan Standard pada pukul 20:00 Game Time pada Saturdays dan Wednesdays.

Kalau Pengerusi anda telah menyusun perlawanan persahabatan, maka anda dapat mengguna jadual ia untuk memakai taktik baru atau bagi pemain skuad pinggir peluang. Dalam perlawanan persahabatan, pemain-pemain diggantung dapat bermain, kecergasan pemain tidak diturunkan, para pemain tidak dapat tercedera, kad kuning dan merah tidak dicatatkan, dan seorang pemain akan bermula perlawanan dengan kecergasan kini.